Formation och utveckling av glasögon

- Aug 23, 2018-

Industriformation

I Kinas historia, med utvecklingen av enskilda hantverk, användningen av glasögon för glas i glas, började glasögon att främja och expandera till allmänheten, och produktionstekniken har också utvecklats.


Kinas Gusu (Suzhou) är födelseplatsen för Kinas glasögon. Suzhou har inte bara producerat en lång historia av glasögon, men spelade också en viktig roll för att främja utvecklingen av Kinas optiska industri. Under de första åren av Chongzhen i Ming-dynastin (1628 e.Kr.) fanns det en enastående tekniker i Suzhou-glasögonens historia. Namnet var Sun Yunqiu, ordet Wenyu, och ordet Qibin, den ursprungliga Wujiang. Han var mycket flitig och ivriga att lära sig. Vid den tiden såg han att människor med dålig syn var mycket smärtsamma, men användningen av "singel" speglar var obekvämt. Så han utvecklade omsorgsfullt en lins som ofta kan placeras på glasögonen. Efter upprepade försök och experiment använde han mekaniska principer för att uppfinna och skapa en linsslipmaskin - dragobilen. Denna typ av svängande bil är den så kallade klassiska metoden att bearbeta vattenorange. Det roteras av pedaler. Det använder malm sand, vit lera, tegelaska och andra slipmedel eller poleringsmaterial för att mala linsen i konvex och konkav lins för att anpassa sig till ögonbrytningen. Behovet, äntligen behärskar slipningstekniken. Linsen är gjord av naturlig kristallsten. Samtidigt behärskade han teknologin för "motsatt ljus" (optometri), utvecklade presbyopiska, myopiska, synskadade och andra typer av luminositetslinser enligt människors ålder och olika visioner, och sammanställde en uppsättning "känsla för att spegla" "Den ursprungliga optometrimetoden används för ögonundersökningar. På så sätt kan du bära glasögon med ögonen, effekten är inte dålig, det är också bekvämare och bekvämare att ha på sig på ansiktet, för att möta behoven hos varje persons syn början av Kinas självständiga optometri.


Senare uppfann och utvecklade Sun Yunqiu optiska linser för olika ändamål, inklusive dussintals speglar, grodspeglar, förstoringsglas, polygonspeglar och speglar. Sedan dess har glasögonen från Sun Yunqiu varit kända överallt. Tyvärr dog en sådan skicklig teknisk talang vid 33 års ålder, men han lämnade en vetenskaplig bok som heter "Mirror History". Det spelar en ovärderlig roll för att främja framtida generationer av glasögonstillverkningsteknik.