Kontaktlins

- Aug 23, 2018-

Kontaktlinser, är som namnet antyder, i ”osynliga”. Det inte bara har funktionen att korrigera vision av vanliga glasögon, men även lindrar de olägenheter som orsakas av ram glasen, så bär kontaktlinser har blivit ett mode idag. Kontaktlinser är dock inte lämplig för alla dem som behöver bära glasögon. Vem bör inte bära kontaktlinser?


Människor med förkylningar har ofta en massa bakterier på sina händer, och de är lätta att komma in i deras ögon när de tar eller använder kontaktlinser. Dessutom förkylningar åtföljs ofta av mild näthinnan inflammation, och kontaktlinser kan förvärra inflammation. Många kallt, hostdämpande och smärtstillande läkemedel innehåller ingredienser som hämmar tårar. En minskning av mängden tårsekretion orsakar kontaktlinser vara alltför torrt och mindre öppet, som i sin tur påverkar vision.


Allergiker kan enkelt utveckla komplikationer såsom mild inflammation, kliande ögon, rodnad, konjunktivit och svullnad i ögonen. Om dessa villkor inte behandlas under lång tid, kan det äventyra din syn. Människor med allergier som bär kontaktlinser bör helst använda dem endast under dagen och minst en dag i veckan. Om inflammation uppstår, är det bäst att sluta använda den. Om inflammationen inte har varit lindras efter 2 till 3 dagar, bör du gå till sjukhuset omedelbart.


Glaukom, kronisk dacryocystitis, konjunktivit, korneal sår, Hypertyreos och andra sjukdomar, om patienter har utrustats med kontaktlinser, och ögonen är i den inflammatoriska fasen, att bära efter inflammationen försvinner.


När febern lider, det lokala motståndet i ögat minskar utsöndringen av tårar minskar, och de Bacillus subtilis multiplicerar, orsakar bakteriell metaboliterna att deponera mellan hornhinnan och linsen, orsakar syre permeabiliteten i kontakten lins för att minska och den normala metabolismen av hornhinnan är störd. Orsaka bakteriell korneal sår.


När de medelålders och äldre människorna når 40 år, blir det mer uppenbart degenerativa förändringar i ögat vävnaden. Det lokala motståndet i ögat minskas, särskilt ögongloben förmåga att tåla hypoxi. Vid denna tid, om en tunn lins är sliten på ytan av ögongloben, kommer att det orsaka hypoxi av ögongloben, som är utsatta för komplikationer såsom hornhinnan infektioner och sår. Medelålders personer i åldrarna 40 och 60 kan bära kontaktlinser under en kort tid. Det är bäst att inte bära kontaktlinser för äldre över 60 år. Annars allvarliga komplikationer kan uppstå och permanent vision kan skadas.