Solglasögon UV-skydd beläggning

- Aug 23, 2018-

En av orsakerna till några av de allvarligaste ögonsjukdomarna är: ultraviolett ljus. Beroende på frekvens och våglängd är ultraviolett ljus uppdelat i två kategorier: ultraviolett A och ultraviolett B.


Som en naturlig ögonskyddsmekanism absorberar ögonhinnan allt UVB och det mesta av UVA. Det finns emellertid fortfarande en del av ultraviolett A som kommer att nå ögonlinsen. Långtidsabsorption av UVA kan orsaka grå starr och en liten mängd UVA som passerar genom hornhinnan i näthinnan kan orsaka makuladegenerering, vilket är den främsta orsaken till blindhet hos äldre över 65 år. Långvarig exponering för intensivt UV-ljus kan orsaka cancer i ögat eller aktinisk keratit, vilket är brännskador i näthinnan. Detta är ofta fallet när det är soligt utomhus efter snö på vintern, och snöytan speglar solbländningen, som ofta kallas snöblindhet.


Solglasögon har en bra UV-blockerande beläggning som eliminerar UV-strålning, så du måste se till att dina solglasögon filtrerar 100% av UV-strålarna. Etiketten på solglasögonen ska ange vilken nivå av UV-skydd solglasögon ger, och vad du behöver är 100% skydd.