Objektiv typ

- Aug 23, 2018-

Typerna av linser är grovt indelade i fem typer: Antireflekterande skyddslinser, färgade linser, färgbelagda linser, polariserade linser och färgbyte linser.


antireflektiv skyddslinje

Denna lins är belagd med ett tunt lager av magnesiumfluorid för att förhindra stark reflektion av ljuset, vilket gör att du ser saker tydligare och inte utsatt för starkt ljus. För att kontrollera om dina glasögon är riktigt antireflekterande linser, peka på glasögonen vid ljuskällan. Om du ser en lila eller grön reflektion betyder det att det verkligen finns en anti-reflekterande skyddande film på linsen.


färglins

Också känd som "färgningslins" i linstillverkningsprocessen, lägger till några kemikalier för att göra linsfärgen att absorbera ljus av en specifik våglängd. Det här är den typ av objektiv som vanligtvis används i solglasögon.


färglins

Denna typ av lins har samma effekt som en färgad lins. Det görs bara på ett annat sätt. Den appliceras på linsens yta. Den mest kända är "gradient beläggningslinsen", färgen är den djupaste, sedan ner gradvis. Generellt behandlas solglasögon med grader oftast genom färgning.

polariserad lins

För att filtrera solens ljus i jämn riktning på ytan av vattnet, land eller snö, läggs en vertikal speciell beläggning till linsen, som kallas en polariserad lins. Perfekt för utomhusaktiviteter som sjöaktiviteter, skidåkning eller fiske.


färglins

Även känd som "ljuskänslig lins." Eftersom silverhalogenidkemikaliet läggs till linsen blir den ursprungliga genomskinliga och färglösa linsen en färgad lins när den utsätts för starkt ljus, så det är lämpligt för inomhus och utomhusbruk.