Lens material klassificering

- Aug 23, 2018-

glaslins

Glaslinser har mer repningsresistens än linser av andra material, men deras relativa vikt är också tung och deras brytningsindex är relativt högt: vanliga plåtar är 1.523 (ljusvitt, grått, te), ultratunna plåtar är: 1,7 (röd , vit), 1,8 (röd, vit, lila), 1,9 (röd, vit) upp till 2,0, men det högsta brytningsindex som för närvarande används för glasögon är 1,9.


Det huvudsakliga råmaterialet för glaslinser är optiskt glas. Brytningsindexet är högre än det hos hartslinsen, så glaslinsen är tunnare än hartslinsen i samma grad. Glaslinsen har god ljusöverföring och mekankemiska egenskaper och har ett konstant brytningsindex och stabila fysikaliska och kemiska egenskaper. Linsen utan färg kallas en klar optisk lins, den rosa delen i den färgade filmen kallas en Cruxite optisk lins, som är ljust lila i glödlampan och ljusblå i lysröret. Objektiv (Croo

Kes optiska objektiv), kan linsen absorbera ultraviolett ljus, absorbera lätt det starka ljuset. Det finns bara en tillverkare i Kina för närvarande.


Glasskivan är överlägsen i optiska egenskaper, är inte lätt att skrapa och har ett högt brytningsindex. Ju högre brytningsindex, desto tunnare blir linsen. Glasstycket är emellertid bräckligt och materialet är tungt. När du väljer ramen ska du försöka välja en mindre ram, vilket kan minska linsens vikt och garantera bärkomforten.